keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Askartelua- Maskin tummennukset

Kolumbiaan valmistautuminen vaatii hien ja lihaskipujen lisäksi myös hieman askartelua. Kolumbiassa aurinko paistaa korkealta ja vaaleat altaan kaakelit heijastavat auringon valon entistä voimakkaampana. Vuonna 2007 tummensimme maskin linssit Barissa järjestettäviä kisoja varten, ja osalla nämä tummennukset ovat vieläkin kiinni maskissa, mutta ison osan pelaajista piti laittaa maskin tummennukset uusiksi. Tummennukset tehdään auton ikkunoidenkin tummentamiseen käytetyllä kalvolla.

Maskeista riippuen niiden linssi irtoaa kehyksestä. Ainakin Cressin Superocchiosta ja Omer Abyss maskeista linssit saa irti, mikä helpottaa melkolailla tummennusten kiinnittämistä. Uskoakseni kalvo pysyy myös pidempää paikallaan, kun se jää osittain linssin ja kehyksen väliin. Mikäli linssit eivät irtoa, niin kalvo voidaan asettaa myös suoraan linssin päälle. 


Linssin tulee puhdistaa hyvin. Pese linssit astian pesuaineella, joka poistaa rasvan käsisaippuaa tehokkaammin. Halutessassi voit käyttää myös painepakkauksissa olevaa rasvanpuhdistajaa, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Kuivaa linssit liinalla, joka ei nukkaa.

Leikkaa kalvosta sopivan kokoinen pala ja irrota kalvosta suojamuovi. Ennen kalvon asettamista laita linssin päälle muutama tippa puhdasta vettä, tämä helpottaa kalvon asettamista linssille. Painele kalvon alta kuplat pois. Sattunnaiset pienet kuplat eivät haittaa kun ne eivät osu juuri keskelle näkökenttää. Viimeiseksi leikkaa terävällä mattoveitsella ylimääräinen kalvo linssin reunoista ja aseta linssi paikoilleen. 


Mari #11
Vaikka linssi ei irtoaisi maskista niin kaikki työvaiheet ovat samat, kalvon painelu ja mattoveitsellä leikaaminen vaatii vain hieman pidempää pinnaa, jota Elinalta #4 onneksi löytyy =)Teveisin Seda #12

1 kommentti:

  1. Omer Abyss maskeihin saa muuten tummia linssejä valmiinakin ja näissä tummennus on lasissa itsessään eli ei kalvoja.

    VastaaPoista