torstai 5. maaliskuuta 2015

Maajoukkueleiri- Kokkola 28.2-1.3.2015

Heli # 6
Valmistautumista ensimmäiseen allasharjoitukseen

 

Viime viikonloppu kului Kokkolassa naisten maajoukkueleirillä. Kokkola on minulle erityinen paikka, sillä siellä olen pelanut ensimmäistä kertaa ihan oikeaa sarjaa, jolloin myös mielenkiintoni maajoukkuetta kohtaan syntyi. Sieltä se kaikki alkoi!


Helsingistä meitä lähti yksi autollinen. Minun herätyskello soi 4:20, mutta  WhatsApp keskustelusta saattoi päätellä, että Sirpa#15 oli niihin aikoihin lähtenyt jo matkaan. Yhden pysähdyksen taktiikalla ehdittiin hyvin leirin aloitukseen. Niin kuin arvata saattaa, aina ennen allasta valmentajamme pitää pienen palaverin, jossa käydään asioita läpi ja kerrotaan seuraavalla altaalla tehtävistä harjotteista. Tällöin on myös aikaa tehdä henkilökohtaiset huoltotoimenpiteet ja teippailla rannenauhat, joitta uppopallossa käytetään tunnistamiseen.


Lauantai
10:30 tapaaminen
12:00-13:30 allasharjoitus: harjoituksia
14:30 palaveri
16:00-17:30 allasharjoitus: harjoituksia
18:30 yhdessä syömään

Sunnuntai
10:00 aamulenkki jonka perään palaveri
11:30-13:00 allasharjoitus: harjoituksia
13:30 palaveri
14:00-15:30 allasharjoitus: peliä


Tämän leirin teemoina oli  maalivahti- ja puolustajatyöskentely. Koko leirin ajan harjoiteltiin puolustamista sopivalla riskillä. Pelitaktiikkaamme on koko ajan pyritty kehittämään entistä aktiivisemmaksi. Maalivahdit ja puolustajat halutaan siirtää korilta sen ulkokehälle karvaamaan aina kun se on mahdollista. Näin nyt jo vahva puolustuspelimme saadaa entistä paremmaksi ja purut tehokkaimmiksi. Neljästä allasharjoituksesta vasta viimeisellä päästin todenteolla pelaamaan. Niin kuin aina, harjoitusvastuksena toimi joukko paikallisia miesuppopalloilijoita. 


Leirin alussa  harjoitukset tuntuivat hankalilta, mutta oli hienoa kun sunnuntaina jossain vaiheessa palaset loksahtivat kohdilleen ja harjoitukset sekä peli alkoi sujumaan toivotulla tavalla. Harjoitusvastus antoi kovaa painetta hyökätessään meidän korille, aivan kuten norjalaiset ja kolumbialaisetkin tulevat kesällä antamaan, mutta minä en hetkeäkään epäile meidän puolustusta. Puolustuspeli on aina ollut vahvuutemme, ehkäpä siksi, että vuosien saatossa siitä meillä on ollut eniten kokemusta =)


Leirin jälkeen fiilikset ovat aina korkealla useastakin syystä. Kotiinhan on toki aina mukava palata, mutta leirien loppuessa odottaa jo seuraavaa leiriä. Joukkueessamme vallitsee lämmin yhteishenki ja ystävyys. Monelle meistä joukkue on se ystäväporukka, jonka kanssa olemme eniten tekemisissä. En halua antaa toiminnastamme ruusunpunaista kuvaa, toki toiset tulee keskenään paremmin toimeen kuin toiset, mutta ns. kuppikunnat tai selän takana puhuminen ei koskaan ole kuulunut joukkueen henkeen. Tällä hetkellä on mahtavaa aistia, kuinka joukkue tekee töitä yhteisen tavoitteen eteen, MM kullan!


Aamureippailulla
Pelivälineet ja -varusteet

Millaisia kokemuksia teillä on joukkuehengestä?

Terveisin,  Seda # 12Ei kommentteja:

Lähetä kommentti