sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Juhani, The Coach- lähes 10 vuotta joukkueen johdossa

Vuonna 2007 yli kymmenen vuoden tauon jälkeen Juhani hyppäsi jälleen maajoukkueen peräsimeen. Tällä kertaa tavoitteena oli nostaa suomalainen naisuppopallo maailmankartalle. Tästä alkoi ennen näkemätön nousu kohti maailman huippua.


”Juhani kertoo asiat rehellisesti ja puolueettomasti. Todella hyvä valmentaja, joka tietää kaiken uppopallosta!”


Ensimmäiset kansainväliset kilpailut, vuoden 2007 MM-kilpailut Barissa, antoivat näytteen joukkueen nykytasosta: Euroopan mestari Norja tarjosi kylmää kyytiä voittamalla 17-0, mutta meidän 14-0 voitto Espanjasta kertoi myös omaa tarinaansa. Paluumatkalla Juhani kyseli jo jokaiselta pelaajalta tulevaisuuden suunnitelmista ja sitoutumisesta seuraavaan MM-kisaprojektiin. Tästä alkoi vuosien taival Juhanin johdattamana.


”Hän ansaitsee täyden kiitoksen koko joukkueen ja yksilöiden kehityksestä!”


Vuosien varrella on pureuduttu harjoitteluun ja urheilijan elämään joka kantilta. Juhani on viettänyt lukemattomia pitkiä öitä ja aamuja miettien joukkueelle uusia harjoituksia ja analysoimalla videota vanhoista. Suureksi hyödyksi onkin osoittautunut hänen vähäinen unen tarpeensa, joka tuntuu lisäävän valveillaoloaikaa vuorokaudessa vähintään 20 tuntiin asti.


”Muistan Barissa banketin jälkeen menneeni nukkumaan joskus reilusti puolen yön jälkeen. Juhani jäi vielä jotain puuhailemaan. Aamulla kun heräsin 8 aikaan, istui Juhani jo sängyllä katselemassa ja analysoimassa pelivideoita, kuulemma oli ollut siinä jo kello viidestä asti…”


Juhanista on vuosien saatossa tullut joukkueelle valmentajan lisäksi joukkueenjohtaja, huoltaja, rahastonhoitaja, matkanjärjestäjä sekä varustetilaaja, -huoltaja sekä -korjaaja. On hän välillä leireillä myös sparraaja, mentaalivalmentaja, sovittelija ja joskus jopa päässyt joukkuetoveriksi samalle puolelle pelaamaan.


”Juhani huolehtii kaikki asiat mitä häneltä ymmärtää kysyä tai pyytää. Asiat tapahtuvat pikimmiten ja aikailematta! Hän huolehtii joukkueen eduista myös altaan ulkopuolella! ”


Juhanilla on pyrkimyksenä aina joukkueen paras. Tavoitteiden saavuttamiseksi hän käyttää kaiken ammattitaitonsa ja haluaa kehittää sitä lisää. Erilaiset harjoitukset eivät ole koskaan pelkkiä harjoituksia vaan jokaisella on tarkkaan mietitty tarkoitus ja tavoite. Jälkeenpäin hän analysoi harjoituksia ja miettii miten tästä päästään eteenpäin. Askel kerrallaan hän on jaksanut meitä opettaa ja tsempata. Iloksemme nämä opit ovat useimmiten menneet perille ja pelimme on kehittynyt valtavasti.


”Uskomaton, kaikkensa antava, sydämellinen, tsemppaava valmentajamme. Ilman Juhania emme olisi tässä!!! KIITOS!”

Nyt syksyllä 2016  Juhani ilmoitti joukkuueelle olevansa valmis luovuttamaan vastuunsa toiselle. Juhanin avulla olemme nousseet maailman huipulle, mutta mitallien nälkää ei vielä ole tyydytetty. Toimintamme jatkuu toistaiseksi Helin #6 ja Kiran #3 vedossa, mutta uusi valmentaja on hakusessa. Juhanin saappaat ovat suuret täyttää, mutta joukkue on valmis ottamaan uuden valmentajan vastaan. Valmentajan ei tarvitse olla uppopallo ensyklopedia, tärkeintä on, että olet innokas ja motivoitunut. Kokemus naisista, erilaisista naisista, katsotaan eduksi =)
Juhani Honkanen
Heli# 6 ja Seda #12

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti