maanantai 2. maaliskuuta 2015

Täältä me tullaan, Suomen naisten uppopallomaajoukkue!


Vaikka täällähän me ollaan oltu jo vuosikymmeniä, ei vaan olla pidetty suurta ääntä itsestämme. Nyt meillä on kuitenkin sellainen projekti, josta haluamme kertoa teille kaikille. Ylpeänä ja kovaan ääneen. Tavoitteena meillä on kesällä 2015 Kolumbiassa voittaa uppopallon maailmanmestaruus! Kesällä 2011 hävisimme täpärästi pronssiottelun Saksalle. Tappio 1-0 jäi hampaan koloon, ja päätimme, että seuraavan kerran kun maailmanmestaruudesta taistellaan, me emme tyydy edes pronssimitaliin.

Tavoittteista ja sen vaatimasta työstä tulette saamaan tietoa jatkossa, mutta näin alkuun haluamme kertoa keitä me olemme. Minkälainen on Suomen naisten uppopallomaajoukkueen harjoitusrinki?


Uppopallo= underwater rugby
Kymmenen vuotta joukkueen ringissä pyörineenä, olen nähnyt joukkueen kasvavan räpiköivistä pingviineistä itsevarmoiksi... hylkeiksi?  =D Toki matkanvarrella pelaajia on lähtenyt ja tullut, osa on lähtynyt ja palannut takaisin, mutta nippu pelaajia on pysynyt sitkeästi mukana, mikä on mahdollistanut myös uusien tulokkaiden varmemman ja nopemman kehityksen. Osa meistä on pelannut jopa 15 vuotta joukkueessa, osa 10 vuotta, mutta tuoreimmat pelaajat ovat olleet mukana vajaat kaksi vuotta. "Vanhoilla" pelaajilla on tietysti pelitaustaa paljon ja kokemusta löytyy Irinalta jopa 18 vuoden ajalta, mutta uusista pelaajista olemme saanet virtaa ja asennetta peliin. Pelimme onkin muuttunut hurjasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, mutta itseluottamuksemme ei olisi kasvanut pelitaitojen mahdollistamalle tasolle ilman uusia pelaajia. Viimeisen noin kolmen vuoden aikana, meistä on tullut määrätietoisia ja voitonahneita.


PM-kisat 2010

Mielestäni on uskomatonta, miten sekalainen sakki naisia, pystyy työskentelemään näin tiiviisti ilman yhteenottoja tai merkittäviä välienselvittelyjä. Leiriviikonloppuina kun olemme aamusta iltaan yhdessä, ja usein vietämme yöt aivan vieretysten siskonpedissä. Tähän kohtaan tekisi mieli hyräillä Anssi Kelan biisiä, mutta luettelen asioita nyt kuitenkin ihan vaan faktojen omaisesti. Joukkueessamme on muun muassa insinööri, kätilöopiskelija, maisema-arkkitehti sekä pari opiskelijaa. Lisäksi joukosta löytyy huoltamotyöntekijä ja jokunen opettaja. Mukaan mahtuu tietysti myös pari elämän tarkoituksen etsijää ja junioreina kaksi lukiolaista. Joku on kasvanut maajoukkueessa teini-ikäisestä kahdenlapsen äidiksi. Moni meistä on valmistunut lukiosta ja ammattiin samalla kun on tavoitellut menestystä uppopallossa. Yhdet uppopallohäätkin on saatu jo viettää. Seuraavia odotellessa!


Maailmanmestareiden resepti:


3 varusmiestä (-naista)

puolikourallista laitesukeltajia
kourallinen norppaohjaajia
3 entistä uimahyppääjää
3 olkapääleikkausta
kaksi tajuttomuutta altaassa ja yksi yöllinen sydänkohtaus
reilu tusina katkenneita räpylöitä
3 äitiä
1500 myytyä maajoukkue kalenteria
500 myytyä uppopallo aiheista Teema- mukia
sopivassa suhteessa treeniä: mm. uintia, uppopalloa ja kuntosalia
aivan liian monta uinti testiä


Liota kypsimpiä naisia 15 vuotta samassa altaassa ja lisää hiljalleen tuoreempia naisia sekaan. Osa naisista saa jäädä hieman al denteksi, he kerkeävät kypsyä vielä seuraavan puolen vuoden aikana. Pidä huoli, ettei altaan lämpötila nouse liikaa, on täysin normaalia, että osa naisista palelee altaassa kovankin treenin aikana. Sekoita varovasti, vaihtele pelipaikkoja ja vaihtomiehiä. Sekoittamiseen on parasta käyttää Juhania, kokenutta uppopalloilijaa ja valmentajaa. Nosta naiset välillä saunaan kuivumaan, lattialle nukkumaan ja herätä ne taas sunnuntaiaamuna lenkille. Jatka tätä ensi heinäkuun loppuun asti. 2.8.2015 maailmanmestarit ovat valmiita ja voit ojentaa heille mitalit kaulaan!


2015 vuoden kalenteritytötOnko uppopallo sinulle entuudestaan tuttu laji?


Terveisin, Seda # 12


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti