lauantai 2. toukokuuta 2015

Heli #6 ja Mira #14


- Muistan joskus maajoukkueleirille saapuneen kaksi vaaleaa tyttöä etelän suunnalta, Espoosta. Tytöt olivat kuin paita ja peppu. Alkuun en heistä edes erottanut kumpi on kumpi: he olivat aina yhdessä “Mimi&Mira”. Elämä vei kuitenkin mennessään ja Mira otti hierojakoulun kutsuessa suunnan kohti Tamperetta, poikaystävän hellään huomaan.

- On uskomatonta miten loistava onni minulla on käynyt. Sen lisäksi, että löysin lajin parista toisen puoliskon itselleni, sain myös kauan haaveillun isosiskon. Meistä on Helin kanssa tulleet älyttömän läheiset ja välillä tuntuu, että näen häntä enemmän kuin samassa asunnossa asuvaa avokkiani. Se kuinka mielissään Heli, tästä minun jatkuvasta läheisyydestä on, jää hänen kerrottavakseen. Vaikka olemme erilaisia, voi olla että meitä on jo alettu pitää tietynlaisena pakettina. Uppopallon ja muunkin elämän suhteen teemme niin paljon yhdessä.
- Veljien kanssa kasvaneena oli tervetullutta vaihtelua saada itselleen oma varasisko. Muutto pohjoisemmaksi muutti myös Miran uppopallouran jyrkkään nousuun. Huimasti viime vuosina kehittynyt pelaaja ei uskonut vielä muutama vuosi sitten yltävänsä maajoukkueen vakiokalustoon. Muistan hänen laskeskelleen ettei ole mitään mahdollisuutta päästä edes viidenneksi maalivahdiksi joukkueeseen. Nyt kuitenkin reenaamisen tulokset näkyvät: hartiat ovat leventyneet ja potkut koventuneet...paikka Kolumbian koneeseen varattu.

- Tämä 28-vuotias maajoukkuekonkari, on joukkueemme yksi kulmakivistä. Hän on nöyrä ja ahkera pakertaja. Heli on yksi niitä kovapäisiä, joita täytyy olla käskemässä lepäämään ja rauhoittumaan. Onneksi koulutukseni tässä asiassa on alkanut näkymään ja Heli osaa jo nykyään jäädä kipeänä kotiin lepäämään. Joukkueessamme Heli on se, johon voi luottaa. Hän huolehtii huoltolaukun sisällöstä ja aina jos on itse unohtanut jotain kotiin, niin Heli on se jolta ensimmäisenä kysytään löytyisikö. Yleensä myös tämän laukkujen uumenista tarvittavat tavarat löytyvät.

- Hierojakoulun jälkeen Mira jatkoi opiskelemaan TAMKiin kätilön opintoja. Tälläkin hetkellä synnärillä harjoittelua tekevä nuori nainen on avoin ja iloinen, viihtyy hyvin ihmisten parissa. Pitkä pinnakin täytyy olla, kun reeneissä välillä on neljä naista opastamassa ja kertomassa mikä menee pieleen. Joskus jopa miehet antavat palautetta “nuudelijalalle”, mutta tarpeen tullen Mira kyllä kertoo omankin mielipiteensä asiaan ;)
- Alkuun Heli voi vaikuttaa hiljaiselta, mutta pitkien peruskuntolenkkien aikana hiljaisen kuoren alta on paljastunut vahva nainen, jolta kyllä tarvittaessa löytyy omat mielipiteet ja voimaa seisoa niiden takana. Heli ei ole mikään hötkyilijä vaan ehkä hyvänä vastapainona itselleni, rauhallinen. Hän osaa katsoa asioita useammaltakin kannalta, eikä todellakaan katso koiraa karvoihin tai tuomitse kirjaa kannen perusteella.

- Vahvuutenamme “pakettina” lienee se että olemme monin tavoin hyvin erilaisia, mutta kuitenkin monissa asioissa hyvin samanlaisiakin. Sainpa Miran houkuteltua mukaan omaan lapsuuden harrastukseenkin paloasemalle. Naisosastossa on luotettu Miran ammattitaitoon ja hänen ohjeiden mukaan on tullut ensiapua harjoiteltua kerran jos toisenkin.
- Urheilutaustaa Heliltä löytyy pikkutytöstä lähtien. Nuorempi veli onkin joskus kehaissut, että olisi siitä Helistä tehty maajoukkuepelaaja jääkiekkoonkin. Vesilajeista hän on räpyläuinnin kokeillut, joskus uinut kilpaa, sukeltanut ja purjehtinutkin. Urheiluharrastusten lisäksi Helin elämään kuuluu suurena osana vapaapalokuntatoiminta. Sitä on useammankin kerran ihmetelty ääneen, että miksi Heli ei ole jo vaihtanut osoitetta paloasemalle ;) Jotkut Sukeltaja-lehden tilaajat saattavat muistaa Helin lehdestä tuttuna. VPK-toiminnasta Heli on löytänyt sopivan ammatinkin palotarkastajana. Kemiantekniikan insinöörin (AMK) koulutuskin hänellä on. Uppopallo-uransa Heli on aloittanut veljiensä mukana vuonna 2001 ja on siitä lähtien siis ollut mukana maajoukkuetoiminnassa.

- Nuorempana Mira on viihtynyt talleilla ja ratsastuskentillä. Norppatoiminnassa aktiivisesti mukana ollut tyttö on saanut uppopallokipinän jo “äidin maidosta”. Isän jalanjälkiä seuraten on lähes koko perhe lopulta uponnut altaaseen ja lajia ovat kokeilleet myös pikkusisko ja nykyäänkin aktiivisesti pelaava äiti. Lappeenrannasta kotoisin oleva, Najadeissa alkunsa saanut uppopalloinnostus jatkaa kulkuaan kohti Calia!

Heli #6, Jenni #2 ja Mira #14 Tampereen treeneissä

Heli #6
Helsinki City Triathlon 2014 suoritettu, kuvassa Elina #4, Mira #14, Sirpa #15 ja Heli #6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti