torstai 7. toukokuuta 2015

Pelaajaesittely Berliinistä

Terveisiä Berliinistä! Täällä on ollut kesäiset säät, hyvää ruokaa ja mahdollisuudet treenata. Berliinissä voi treenata uppopalloa jokaisena arki-iltana, treenejä on ympäri kaupunkia yhteensä kymmenen viikossa. Tiistaina olin valmistautunut naisten treeneihin, mutta vähäisen osallistujamäärän vuoksi treenit jouduttiin peruuttamaan. Keskiviikkona pääsin sitten pelaamaan Sachseniin. Allas oli ISO ja viisi metriä syvä, eli hyvää harjoittelua Kolumbiaa ajattellen. Miten olisi maajoukkueleiri Berliinissä? Keskiviikon treeneissä oli minun lisäksi myös toinen nainen, Chrissi.

Chrissi on pelannut uppopalloa noin kymmenen vuotta. Pääasiallisesti hän pelaa puolustajaa, mutta toisinaan treeneissä hän eksyy myös muille pelipaikoille. Chrissi asuu aivan Sachsendammin uimahallin vieressä eli hänellä ei ole mitään tekosyytä olla osallistumatta harjotuksiin. Hänelle merkittävin uppopallo saavutus on muutaman vuoden takainen Champions Cupin voitto! Hän on osallistunut myös maajoukkuekarsintoihin, mutta tämän kesän kisat eivät kuulu Chrissin suunnitelmiin. Voittajaa hän kuitenkin veikkaa varovaisesti "Pakko olla hieman isänmaallinen, Saksa". Kolumbialaisillakin on hänen mukaan hyvät mahdollisuudet voittoon, sillä kisat järjestetään heidän kotimaallaan, jossa he ovat tottuneet ohueen ilmaan. "Joskus olemme harjoitelleet yhdessä ennen Chapions Cupia, ja pelissä tuntui, että Kolumbialaisia olisi ollut altaassa enemmän kuin kuusi. Pienet naiset karvasivat kovaa ja sukelsivat paljon". 

Harjoitusten päätteeksi vertailimme Suomen ja Saksan pelityylien eroja. Chrissin mukaa hyvää syöttelypeliä pelaavia norjalaisia vastaan on vaikea pelata, ja jos me suomalaiset pääsemme norjalaisten tasolle on Saksan joukkueella kova ja kivinen tie maailman mestariksi. Vakuutin Chrissille, että me suomalaiset pääsemme Norjan tasolle, ja sen yli.

Chrissi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti